Palpung Ješe Čöling

Leta 2006 smo pod vodstvom dvanajstega Kenting Tai Situ Rinpočeja in z blagoslovom sedemnajstega Gyalwang Karmape ustanovili Palpung Ješe Čöling. Palpung Ješe Čöling je ena izmed številnih podružnic tibetanske budistične kongregacije Palpung. Kenting Tai Situ Rinpoče je en najpomebnejših učiteljev Kagju linije.

Leta 2011 je Kenting Tai Situ Rinpoče Lamo Karmo Wangmo imenoval za rezidenčno lamo Palpung Ješe Čölinga.

Palpung Labrang

Tibetanski kralj iz mesteca Derge v Khamu, v vzhodnem Tibetu, je o osmem Tai Situpi povedal: "To je dragoceni dragulj, rojen v moji deželi in želim mu podariti polovico mojega kraljestva, polovico neba in zemlje, ker želim, da se nastani v mojem kraljestvu." Tako se je leta 1727, ko je osmi Tai Situpa Čokji Džungne ustanovil samostan Palpung, pričela tradicija samostanov Palpung. Postal je ena izmed največjih samostanskih univerz v deželi, slaven po obsežni knjižnici in največji umetnostni zbirki v deželi, hkrati pa tudi upravni center za več kot 180 samostanov in 13 samostanskih posestev po celem Tibetu. Po odhodu iz Tibeta je dvanajsti Tai Situ Rinpoče v severni Indiji ustanovil nov samostan z imenom Palpung Šerab Ling. Zatem je Tai Situ Rinpoče po celem svetu ustanovil veliko število centrov Palpung in naš center je eden izmed njih.

Naša vizija

Budizem je na zahodu prisoten že dolga leta in zanimanje zanj vedno bolj narašča. Za študij dharme in poglobitev prakse meditacije posamezniki potrebujejo vodstvo in primerno okolje. Naša vizija je ustvariti budistični center, ki bi omogočil vsakomur dostop do učenj neprekinjene čiste linije tibetanskega budizma.

Delovanje

V okviru Palpung Ješe Čölinga letno organiziramo budistična učenja priznanih učiteljev, kot so Yongey Mingyur Rinpoče, Gyalton Rinpoče in Ringu Tulku Rinpoče. Organiziramo tudi redna mesečna srečanja in skupne meditacije v Vodnjaku znanja na Celovški cesti 61 v Ljubljani.

Želite postati prijatelj Palpung Ješe Čölinga?

Palpung Ješe Čöling je neprofitna organizacija, ki vzdržuje svoj obstoj izključno z donacijami prijateljev in simpatizerjev. Vaša podpora nam bo pomagala kriti stroške delovanja in razširjanje programa. Pomagajte nam uresničiti upanja in želje Kenting Tai Situ Rinpočeja, da bi ta center v dobrobit vseh uspešno deloval. 
Dobrodošle so vsakršne donacije - mesečni prispevki ali enkratne donacije na poslovni račun:

Fundacija Palpung Ješe Čöling
Groharjeva 20
1000 Ljubljana
Banka Koper 
Številka poslovnega računa: 10100-0039501887      
IBAN: SI56101000039501887
SWIFT: BAKOSI2X

Kontakt

Palpung Ješe Čöling
Groharjeva cesta 20
1000 Ljubljana

Email: info@palpung.si

Palpung na Facebook-u

" Vse prijatelje dharme bi želel spodbuditi, da za uspešno delovanje tega dharma centra nadaljujete z moralno in finančno podporo. " (Dvanajsti Kenting Tai Situpa)