Informacije o Centru Palpung

Palpung Center je dom, kjer se bo ohranjala neprekinjena tradicija modrosti tibetanskega budizma. V centru Palpung se izvajajo tradicionalni obredi in prakse, ki s svojo močjo prinašajo blagoslove v sodobni svet in to modrost pristno ohranjajo za dobrobit bodočih rodov.

Ustvarili smo budistični center, ki bo vsem nam in prihodnjim generacijam zagotavljal primeren prostor za meditacijo, budistične prakse in dostop do tibetanske budistične modrosti, s pomočjo katere si bomo lahko izboljšali lastna življenja in ta svet. Naš edini namen je, da služimo dharmi in njenim praktikantom, da se odmaknemo od sovraštva, pohlepa in nevednosti ter razvijamo modrost in sočutje.

Naš um težko dojame obširnost in brezmejnost vizije našega duhovnega vodje Tai Situ Rinpočeja. Čeprav si včasih težko predstavljamo, kaj je z Rinpočejevim vodstvom, njegovim blagoslovom in s skupnim trudom vseh naših podpornikov možno izpeljati, je naš novi dharma center dokaz tega, kaj lahko s pravo motivacijo dosežemo. Poleg tega pa se ta hiša ujema tako z vizijo N. S. Karmape, kot tudi z vizijo Tai Situ Rinpočeja.

Trudili se bomo zgraditi harmonično okolje in vzdušje za vse, ki želijo vaditi in odkrivati globoko tibetansko budistično modrost. To vizijo ustvarjamo skupaj; v prihodnjih mesecih in letih bo naša skupnost imela čas in prostor, da skupaj iščemo modrost in si delimo izkušnje.

Budistični center Palpung je samostojna stanovanjska hiša na podeželju, ki se nahaja na pol poti med Ljubljano in Novo Gorico. Je na samem, opremljena in ima velik prostor, primeren za skupne prakse, ter sobe za individualne meditativne umike. Hiša leži v mirnem delu, na robu gozda, pred njo pa se razprostira velik travnik. Bližnjih sosedov ni. V času obiskov dragocenih budističnih učiteljev bo hiša tudi njihov dom ter prostor za učenja in skupne vodene meditativne umike. Odlična je za vse vas, ki ljubite mir in naravo.

Postanite donator »