Sporočamo vam, da je seminar Umetnost sreče IV z Ringu Tulku Rinpočejem, ki naj bi potekal od 15. do 17. avgusta v Ljubljani, zaradi izrednih okoliščin žal odpovedan.

Rinpoče nam je danes sporočil, da mora nemudoma odpotovati v Nemčijo k Njegovi svetosti Karmapi. 

Tako Rinpočeju kot tudi nam organizatorjem je neizmerno žal, da moramo ta dogodek odpovedati.

Opravičujemo se za vse nevšečnosti, ki so s tem nastale in srčno upamo, da nas bo Rinpoče v čimkrajšem času ponovno obiskal.

Hvala za razumevanje.

 

R i n g u  T u l k u  R i n p o č e

Seminar

U M E T N O S T S R E Č E IV

V Ljubljani, 15.–17. avgusta, 2017

 

Displaying 11_150x110mm.jpg

Rinpoče bo učil na podlagi besedila "Okras osvoboditve",
ki ga je napisal tibetanski budistični mojster Gampopa.

Seminar ‘UMETNOST SREČE IV’ bo potekal od torka, 15. avgusta, do četrtka, 17. avgusta.

Urnik programa  ‘Umetnost  sreče IV’: 

  • Torek, 15. avgusta:

10:00–12:30 - Učenje o šestih paramitah (radostno prizadevanje)

15:30–17:30 -  Iniciacija Milarepe  in predavanje o njegovem življenju

  • Sreda, 16. avgusta:

18:00–20:30 –  Učenje o šestih paramitah (meditacija)

  • Četrtek, 17. avgusta:

18:00–20:30 – Učenje o šestih paramitah (modrost)   

Rinpoče bo tokrat nadaljeval z učenji o šestih paramitah ali popolnostih, ki so najpomembnejša tema v budizmu mahajane. Praksa šestih popolnosti (radodarnosti, etike, potrpljenja, radostnega prizadevanja, meditacije in modrosti) nam omogoči budistična učenja uporabiti v vsakdanjem življenju in vsak trenutek izkoristiti za napredek na poti do razsvetljenja v dobro nas samih in vseh, s katerimi smo povezani.​


Milarepa 
(1040-1123) je najbolj znan tibetanski jogi, ki je dosegel razsvetljenje v času enega življenja. Bil je glavni učenec in nosilec linije velikega prevajalca Marpe, ki je v 11. stol. prinesel kagju linijo iz Indije v Tibet.

Priporočamo udeležbo celotnega seminarja, lahko pa se udeležite tudi posameznih predavanj. 

Seminarja se lahko udeležite vsi, ne glede na to, ali ste obiskali predhodne seminarje.                 

Predavanja bodo potekala v angleščini, s prevodom v slovenščino.


Priporočeni prispevek za udeležbo:
  • celoten seminar 70 €
  • posamezno predavanje 20 €
  • sangha prost vstop

(20% popust za študente, brezposelne in upokojence)

Prireditev je neprofitne narave, prispevki so namenjeni izključno za kritje stroškov organizacije. Budistična učenja so dostopna vsem, zato nas v primeru finančnih težav obvestite, da skupaj poiščemo pravo rešitev.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo za predhodne prijave na info@palpung.si.

Lokacija:

PARINAMA CENTER

Cesta na Brdo 85, Ljubljana

Gampopa (1079-1153) je eden od najpomembnejših mojstrov tibetanskega budizma, glavni učenec velikega jogija Milarepe in eden od ustanoviteljev linije Kagju. Znan je po tem, da je združil učenja linij Kadampa in Kagju.

Z besedilom Okras osvoboditve je v linijo Kagju, v kateri je najpomembnejše Milarepovo učenje o meditaciji Mahamudre, vpeljal Atišova učenja Lamrima ali postopne poti do razsvetljenja, ki so glavna učenja linije Kadampa.

S študijem besedila Okras osvoboditve lahko pridobimo razumevanje celotne filozofije in prakse budizma. V njem je sistematično in praktično predstavljena celotna pot do trajne sreče, zato ima Ringu Tulku Rinpočejev seminar naslov "Umetnost sreče".

Rinpoče bo učil seminar "Umetnost sreče" v petih delih, letos bo učil četrti del.

Ringu Tulku Rinpoče je tibetanski budistični učitelj linije Kagju. Študiral je vse različne linije izročil tibetanskega budizma pod vodstvom mnogih pomembnih učiteljev, vključno z N. S. 16. Karmapo in N. S. Dilgo Kjentse Rinpočejem. Osnovno izobrazbo je pridobil v Namgjal inštitutu za tibetologijo v Sikkimu in na Sampurnananda sanskritski univerzi v Varanasiju v Indiji. Že 25 let piše učbenike za študij tibetanščine in je profesor tibetanskih študij v Sikkimu.Od leta 1990 potuje po celem svetu ter poučuje budizem in meditacijo na univerzah, inštitutih in v budističnih centrih po Evropi, ZDA, Kanadi, Avstraliji in Aziji. Pogosto sodeluje na različnih medverskih, znanstvenih in budističnih srečanjih. Napisal je več knjig o budizmu in nekaj knjig za otroke, v tibetanščini in različnih evropskih jezikih.Več o Rinpočejevih dejavnostih si lahko preberete na https://bodhicharya.org/.

Prijazno vabljeni,
Palpung Ješe Čöling