5-DNEVNI MEDITATIVNI UMIK

DEVET METOD MEDITACIJE ŠAMATHE in BUDA MEDICINE

INICIACIJI BUDE MEDICINE in DZAMBHALE

G Y A L T O N    R I N P O Č E
11.–15. julija 2018

Hotel Špik | Gozd Martuljek

 

Dragi prijatelji,

z veseljem vam sporočamo, da se od danes naprej lahko prijavite na 5-dnevni meditativni umik z Gyalton Rinpočejem.

Na tem umiku bomo imeli dragoceno priložnost, da vadimo meditacijo šamathe in Bude medicine pod neposrednim vodstvom Gyalton Rinpočeja. Rinpoče bo z nami delil praktične nasvete o tem, kako v meditaciji razviti stabilnost, jasnost in globino, in sicer v okviru devetih metod meditacije šamathe.

Rinpoče bo tudi razložil prakso Bude medicine, kjer sebe vizualiziramo kot meditacijsko božanstvo in s pomočjo katere prebudimo svoj potencial, da postanemo razsvetljeni Buda medicine. Po iniciaciji Bude Medicine bodo sledile vodene meditacije z dodatnimi razlagami. Skupaj bomo odkrivali, kako lahko te metode podprejo našo prakso v vsakodnevnem življenju.

Ob zaključku meditativnega umika nam bo Rinpoče podelil iniciacijo Dzambhale, zaščitnega božanstva, povezanega s srečo in z blagostanjem.
5-dnevni meditativni umik se bo začel v sredo, 11. julija, ob 17h in zaključil v nedeljo, 15. julija, okoli 17h.Točen dnevni program bomo objavili kasneje. 

Predavanja bodo potekala v angleščini. Na željo udeležencev bomo organizirali simultani prevod v slovenščino in druge jezike.
_______________________________________

PRIJAVA

Za udeležbo na 5-dnevnem meditativnem umiku je obvezna predhodna prijava. Prijavnico nam pošljite na info@palpung.si.Število mest je omejeno, zato priporočamo, da se prijavite čimprej.


PRIPOROČENI PRISPEVEK ZA UDELEŽBO

Celoten 5-dnevni meditativni umik: 150 €

PLAČILO

Ob prihodu na kraju dogodka. 

KRAJ DOGODKA

Hotel ŠpikJezerci 21SI-4282 Gozd Martuljek
_________________________________________

NASTANITEV

V hotelu Špik so na voljo sobe, možno pa je tudi kampiranje v bližnjem kampu Špik. Za sobe in kampiranje imajo udeleženci meditativnega umika poseben popust. 

HOTEL ŠPIK 
Jezerci 21, SI-4282 Gozd Martuljek •T: 04 587 71 00 • www.hotelspik.com 

Kontaktna oseba: Matjaž Triplat • Matjaz.Triplat@hit.si

Za cene sob s popustom in rezervacije so nas kontaktirajte na info@palpung.si. Število sob je omejeno, zato priporočamo, da jih rezervirate čimprej.

Možnost delitve sobe z drugimi udeleženci
Na željo lahko vaše bivanje v hotelu delite z drugimi udeleženci meditativnega umika. 
Sostanovalca/-ko vam lahko poiščemo mi.


KAMP ŠPIK
Jezerci 15, 4282 Gozd Martuljek • T: 051 634 466 • www.camp-spik.si
Za cenik bivanja v kampu nas kontaktirajte na info@palpung.si. 
Za rezervacijo kontaktirajte g. Rada Urevca – info@camp-spik.si. 
Da boste deležni dogovorjenega popusta, ob prijavi navedite geslo: »Palpung skupina«.
_____________________________________

PREHRANA

v Hotelu Špik bo organizirana prehrana tudi za udeležence meditativnega umika, ki ne bodo bivali v hotelu.
Cena za samopostrežno kosilo ali večerjo je 10 EUR na osebo.
_________________________________________DEVET METOD ŠAMATHA MEDITACIJE

Šamatha meditacija je meditacija umirjanja uma ali mirnega bivanja, kar je v današnjem svetu in načinu življenja vedno bolj potrebno. Z devetimi metodami za umirjanje uma se lahko naučimo, kako doseči stanje duševnega miru in kako ohraniti to stanje v vseh situacijah našega življenja.
_________________________________________

INICIACIJA, UČENJA in MEDITACIJA BUDE MEDICINE 

Vse duševne ali telesne bolezni in trpljenje izvirajo iz negativnih stanj uma. Običajno se zdi, da so negativna stanja uma globoko zakoreninjena, toda ko se povežemo z Budo medicičisto naravo svojega uma in se ozdravimo teh notranjih bolezni. S tem, ko sebe ozdravimo duševnega in telesnega trpljenja, bomo sposobni tudi drugim pomagati k njihovi ozdravitvi. Iniciacija Bude medicine je vodena meditacija, med katero bomo prejeli blagoslov Bude medicine, ki je utelešenje vseh razsvetljenih zdravilnih energij. Rinpoče bo tudi pojasnil globoko metodo vizualizacije, s katero prebudimo svoj lasten potencial.

_____________________________________

INICIACIJA DZAMBHALE 

Tistim, ki izvajajo to prakso, Dzambhala pomaga, da so prosti ovir kot so – sovražniki, tatovi in bolezni, njihovo bogastvo
in materialna dobrobit pa se povečata.
Kdor redno vadi prakso Dzambhale bo osvobojen ekonomskih pritiskov in težav, povečale se bodo tudi njegove zasluge in življenjska doba.
Če nas pri praksi vodi altruistična motivacija bodhičite - pomagati vsem čutečim bitjem, da bi bilaprosta revščine in trpljenja,
potem bomo uživali v neizčrpnem viru bogastva in zaslug.
Na najglobljem nivoju je Dzambhala zaščitnik našega notranjega bogastva dharme. Če se tej praksiposvetimo iskreno in z vsem srcem, nam bo Dzambhala pomagal tako, da nam bodo naše zunanje okoliščine vedno omogočale prakso in bomo imeli vse kar potrebujemo za to. Mogoče nismo premožni, a ko bo naša praksa napredovala, nam bo Dzambhala podelil blagoslove, tako da se bo naše resnično bogastvo – realizacija dharme v našem umu – vedno povečevalo in nikoli zmanjšalo!

_____________________________________

O UČITELJU

Sedmi Gyalton Rinpoče se je rodil v Sikkimu leta 1980. Leta 1983 ga je prepoznal in pozneje tudi ustoličil Guru Vadžradhara 12. Chamgon Kenting Tai Situpa.
Leta 1989 je Rinpoče v samostanu Palpung Sherabling začel s svojim formalnim tradicionalnim samostanskim urjenjem pod vodstvom Chamgona Kentinga Tai Situpe. Učil se je brati, pisati, tibetansko slovnico, se na pamet učil obredne tekste, se učil izdelovanja maslenih skulptur (torm), peščenih mandal in posebnih svetih obrednih plesov. Študiral je tudi budistično filozofijo. 
Leta 2003 je bil imenovan za Vadžra mojstra samostana Palpung Sherabling in prevzel odgovornost vodenja duhovnih dejavnosti samostana. V letih, ki so sledila, je prejel številna učenja, ustna izročila in opolnomočenja od Guruja Vadžradhare 12. Chamgona Kentinga Tai Situpe. Leta 2014 je uspešno zaključil tradicionalni triletni meditativni umik. 
Rinpoče redno obiskuje številne budistične centre in centre, povezane s samostanom Palpung v različnih državah, kjer kot predstavnik Guruja Vadžradhare podeljuje učenja, iniciacije in izvaja obrede.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@palpung.si.

Prijazno vabljeni!

Palpung Slovenija

Prosimo, da informacije o meditativnem umiku delite z vašimi prijatelji in znanci.