R i n g u   T u l k u   R i n p o č e

U M E T N O S T   S R E Č E   V

16.–18. avgusta 2019

Priznani budistični učitelj Ringu Tulku Rinpoče bo letos ponovno obiskal Slovenijo.
Ob tej priložnosti pripravljamo nadaljevanje seminarja o umetnosti sreče v budizmu.

Rinpoče bo učil na podlagi besedila "Okras osvoboditve",
ki ga je napisal tibetanski budistični mojster Gampopa.

PROGRAM SEMINARJA ‘UMETNOST SREČE V’

Lokacija: PALPUNG CENTER v Mrzlem Logu

Petek, 16. Avgusta

16:30 - Piknik
18:00–20:00 – Iniciacija Vadžrapanija 

Lokacija: PARINAMA CENTER Ljubljana

Sobota, 17. Avgusta

10:00–12:30 - Učenje o šestih paramitah (meditacija)
15:00–17:30 - Učenje o šestih paramitah (modrost)

Nedelja, 18. Avgusta

10:00–12:30 - Učenje o petih poteh
15:00–17:30 - Učenje o desetih nivojih bodhisatve

PREDHODNA PRIJAVA JE OBVEZNA

Zaradi lažje organizacije naprošamo vse, ki se nameravate udeležiti celotnega seminarja ali posameznih dni, da se prijavite na info@palpung.si. 

INICIACIJA in PIKNIK V CENTRU PALPUNG

V petek, 16. avgusta bo Ringu Tulku Rinpoče obiskal center Palpung v Mrzlem Logu. Vabimo vas, da se nam pridružite na pikniku in iniciaciji z Rinpočejem v našem budističnem centru Palpung.

Na piknik bi bilo zelo dobrodošlo, če s seboj prinesete kakšno pecivo in pijačo.

Ob 18h bo Rinpoče podal iniciacijo Vadžrapanija, povedal nam bo tudi malo več o Vadžrapaniju in njegovi praksi ter mantri.

SIMULTANI PREVOD

Predavanja bodo potekala v angleščini, s simultanim prevodom v slovenščino. Prenos simultanega prevoda učenj v slovenski jezik bo potekal preko FM oddajnika. Če potrebujete prevod, prinesite s seboj prenosni FM radio, MP3 player ali pametni telefon in slušalke. Večina pametnih telefonov, razen iPhonov, ima FM radijski sprejemnik.

PRIPOROČENI PRISPEVEK ZA UDELEŽBO:

Celoten seminar: 95 €
Posamezno predavanje: 20 €

20% popust za študente, brezposelne in upokojence
Prireditev je neprofitne narave, prispevki so namenjeni izključno za kritje stroškov organizacije. Budistična učenja so dostopna vsem, zato nas v primeru finančnih težav obvestite, da skupaj poiščemo pravo rešitev.

PLAČILO

Ob prihodu na kraju dogodka.

KRAJ DOGODKA

1. DAN

PALPUNG CENTER

Mrzli Log 7, Črni Vrh nad Idrijo

2. –3. DAN

PARINAMA CENTER

Cesta na Brdo 85, Ljubljana

Rinpoče bo tokrat nadaljeval z učenji o šestih paramitah ali popolnostih, ki so najpomembnejša tema v budizmu mahajane. Praksa šestih popolnosti (radodarnosti, etike, potrpljenja, radostnega prizadevanja, meditacije in modrosti) nam omogoči budistična učenja uporabiti v vsakdanjem življenju in vsak trenutek izkoristiti za napredek na poti do razsvetljenja v dobro nas samih in vseh, s katerimi smo povezani. Zatem bo govoril o petih poteh, ki predstavljajo različne stopnje na poti do razsvetljenja, ter o desetih bhumijih ali nivojih bodhisatve.

VADŽRAPANI je eden izmed osmih velikih bodhisatev in Gospodarjev treh družin. Predstavlja moč vseh bud. Še posebej je zaslužen za transmisijo tanter človeštvu; v tem kontekstu je znan kot "Gospodar skrivnosti". Praksa srditega bude Vadžrapanija je koristna za odstranjevanje ovir in negativnosti ter ustvarja pozitivne pogoje za napredek na poti razsvetljenja.  

GAMPOPA (1079-1153) je eden od najpomembnejših mojstrov tibetanskega budizma, glavni učenec velikega jogija Milarepe in eden od ustanoviteljev linije Kagju. Znan je po tem, da je združil učenja linij Kadampa in Kagju.

Z besedilom Okras osvoboditve je v linijo Kagju, v kateri je najpomembnejše Milarepovo učenje o meditaciji Mahamudre, vpeljal Atišova učenja Lamrima ali postopne poti do razsvetljenja, ki so glavna učenja linije Kadampa.

S študijem besedila Okras osvoboditve lahko pridobimo razumevanje celotne filozofije in prakse budizma. V njem je sistematično in praktično predstavljena celotna pot do trajne sreče, zato ima Ringu Tulku Rinpočejev seminar naslov "Umetnost sreče".

RINGU TULKU RINPOČE je tibetanski budistični učitelj linije Kagju. Študiral je vse različne linije izročil tibetanskega budizma pod vodstvom mnogih pomembnih učiteljev, vključno z N. S. 16. Karmapo in N. S. Dilgo Kjentse Rinpočejem. Osnovno izobrazbo je pridobil v Namgjal inštitutu za tibetologijo v Sikkimu in na Sampurnananda sanskritski univerzi v Varanasiju v Indiji. Že 25 let piše učbenike za študij tibetanščine in je profesor tibetanskih študij v Sikkimu.

Od leta 1990 potuje po celem svetu ter poučuje budizem in meditacijo na univerzah, inštitutih in v budističnih centrih po Evropi, ZDA, Kanadi, Avstraliji in Aziji. Pogosto sodeluje na različnih medverskih, znanstvenih in budističnih srečanjih. Napisal je več knjig o budizmu in nekaj knjig za otroke, v tibetanščini in različnih evropskih jezikih.

Priporočamo udeležbo celotnega seminarja, lahko pa se udeležite tudi posameznih predavanj.

Seminarja se lahko udeležite vsi, ne glede na to, ali ste obiskali predhodne seminarje.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@palpung.si.

Prijazno vabljeni!