R i n g u T u l k u R i n p o č e

Vikend seminar

U M E T N O S T S R E Č E III
- Ali lahko spremenimo svet na bolje? -

V Ljubljani, 9.–11. septembra, 2016 

 

Priznani budistični učitelj Ringu Tulku Rinpoče bo letos ponovno obiskal Slovenijo.Ob tej priložnosti pripravljamo nadaljevanje seminarja o umetnosti sreče v budizmu. 

Rinpoče bo učil na podlagi besedila "Okras osvoboditve",ki ga je napisal tibetanski budistični mojster Gampopa.  

​​​Vikend seminar “UMETNOST SREČE III – Ali lahko spremenimo svet na bolje?” bo potekal od petka, 9. septembra, do nedelje, 11. septembra. 

Urnik programa  ‘Umetnost  sreče III’: 

•           Petek, 9. septembra: 18:00–20:30 – Uvod in učenje o šestih paramitah (radodarnost)
•           Sobota, 10. septembra:10:00–12:30 - Učenje o šestih paramitah (etika, potrpljenje)
                                              15:00–17:30 - Učenje o šestih paramitah (radostno prizadevanje, meditacija)
•           Nedelja, 11. septembra: 10:00–12:30 - Učenje o šestih paramitah (modrost)
                                              15:00–17:30 – Iniciacija bele Tare za dolgo življenje  

Rinpoče bo tokrat učil o šestih paramitah ali popolnostih, ki so najpomembnejša tema v budizmu mahajane. Praksa šestih popolnosti (radodarnosti, etike, potrpljenja, radostnega prizadevanja, meditacije in modrosti) nam omogoči budistična učenja uporabiti v vsakdanjem življenju in vsak trenutek izkoristiti za napredek na poti do razsvetljenja v dobro nas samih in vseh, s katerimi smo povezani. 

Bela Tara - Tara (Tib. Drolma) pomeni “Osvobajalka” . Njena aktivnost je hitro in temeljito odstranjevanje vsakršnih preprek in nevarnosti. Iniciacija in praksa bele Tare sta namenjeni predvsem zagotovitvi pogojev za dolgo življenje in odstranitvi preprek in okoliščin, ki bi nam lahko skrajšale življenje, seveda pa tudi razvijanju sočutja in modrosti v dobro vseh čutečih bitij.

Priporočamo udeležbo celotnega seminarja, lahko pa se udeležite tudi posameznih predavanj. 

Seminarja se lahko udeležite vsi, ne glede na to, ali ste obiskali predhodne seminarje.                        

Predavanja bodo potekala v angleščini, s prevodom v slovenščino.

​Zaradi lažje organizacije vas prosimo za predhodne prijave na info@palpung.si. 

Lokacija:
PARINAMA CENTER
Cesta na Brdo 85, Ljubljana

Priporočeni prispevek za udeležbo:
- posamezno predavanje 20 €
- celoten seminar 90 €
(20% popust za študente, brezposelne in upokojence)
Prireditev je neprofitne narave, prispevki so namenjeni izključno za kritje stroškov organizacije. Budistična učenja so dostopna vsem, zato nas v primeru finančnih težav obvestite, da skupaj poiščemo pravo rešitev.

Gampopa (1079-1153) je eden od najpomembnejših mojstrov tibetanskega budizma, glavni učenec velikega jogija Milarepe in eden od ustanoviteljev linije Kagju. Znan je po tem, da je združil učenja linij Kadampa in Kagju.Z besedilom Okras osvoboditve je v linijo Kagju, v kateri je najpomembnejše Milarepovo učenje o meditaciji Mahamudre, vpeljal Atišova učenja Lamrima ali postopne poti do razsvetljenja, ki so glavna učenja linije Kadampa.S študijem besedila Okras osvoboditve lahko pridobimo razumevanje celotne filozofije in prakse budizma. V njem je sistematično in praktično predstavljena celotna pot do trajne sreče, zato ima Ringu Tulku Rinpočejev seminar naslov "Umetnost sreče".Rinpoče bo učil seminar "Umetnost sreče" v štirih delih, letos bo učil tretji del, "Umetnost sreče III - Ali lahko spremenimo svet na bolje?".    

​Ringu Tulku Rinpoče je tibetanski budistični učitelj linije Kagju. Študiral je vse različne linije izročil tibetanskega budizma pod vodstvom mnogih pomembnih učiteljev, vključno z N. S. 16. Karmapo in N. S. Dilgo Kjentse Rinpočejem. Osnovno izobrazbo je pridobil v Namgjal inštitutu za tibetologijo v Sikkimu in na Sampurnananda sanskritski univerzi v Varanasiju v Indiji. Že 25 let piše učbenike za študij tibetanščine in je profesor tibetanskih študij v Sikkimu.Od leta 1990 potuje po celem svetu ter poučuje budizem in meditacijo na univerzah, inštitutih in v budističnih centrih po Evropi, ZDA, Kanadi, Avstraliji in Aziji. Pogosto sodeluje na različnih medverskih, znanstvenih in budističnih srečanjih. Napisal je več knjig o budizmu in nekaj knjig za otroke v tibetanščini in različnih evropskih jezikih.​

 
Prijazno vabljeni,
Palpung Ješe Čöling