Dogodki v centru

Na budistični praznik Saga Dawa Düchen, 29. maja 2018 je fundacija Palpung postala lastnica podeželske hiše v Mrzlem Logu pri Črnemu Vrhu, ki je sedaj novi dharma center Palpung.

Uradno posvetitev Centra je 10. julija 2018 opravil Gyalton Rinpoče. Poleg samega obreda posvetitve smo si ogledali video sporočilo, ki ga je Njegova svetost 12. Chamgon Kenting Tai Situpa posnel posebej za to priložnost. Izvedena je bila prečiščevalna daritev dima kadil Sang, ter kratka praksa Mahakale. Gyalton Rinpoče je predaval o pomenu Dharma centra in skupnega delovanja in na kratko razložil pomene obredov posvetitve.

Že čez dva meseca, 5.septembra 2018, je Center obiskal Ringu Tulku Rinpoče. Po skupnem pikniku je Rinpoče podal kratko predavanje o meditaciji, z naslovom "Spremenimo sebe, da bi spremenili svet," zatem pa je vodil skupno meditacijo.

V centru se kontinuirano, večkrat mesečno, odvijajo celodnevne skupinske prakse skupnosti Palpung. Po predhodnem dogovoru se je izpeljalo že več daljših samostojnih individualnih meditativnih umikov.

Dogodki v centru v letu 2018:

  • posvetitev centra z Gyalton Rinpočejem (v juliju)
  • piknik in praksa z Ringu Tulku Rinpočejem (v septembru)
  • vodene skupinske prakse z Lamo Wangmo (večkrat mesečno)
  • individualni meditativni umiki (po dogovoru)