Ringu Tulku Rinpoče

U m e t n o s t     s r e č e    II

Seminar na podlagi besedila "Okras osvoboditve"
tibetanskega budističnega mojstra Gampope.


V Ljubljani, 28. – 29. 8. 2013

 

Priznani budistični učitelj Ringu Tulku Rinpoče bo letos ponovno obiskal Slovenijo. Ob tej priložnosti pripravljamo nadaljevanje seminarja o umetnosti sreče v budizmu. Rinpoče bo učil na podlagi besedila "Okras osvoboditve", ki ga je napisal tibetanski budistični mojster Gampopa.

Vsebina in urnik programa  Umetnost  sreče II’ - "Okras osvoboditve - 2. del" 

  • Sreda, 28. avgust,  18:30 - 21:00 – Predavanje o karmi (Karma je tema 6. poglavja »Okrasa osvoboditve«)
  • Četrtek, 29. avgust,  18:30 - 21:00 – Predavanje o razvijanju sočutja (7. poglavje »Okrasa osvoboditve« govori o sočutju)

Rinpoče bo govoril tudi o tem, kako naj se na pozitiven način soočimo s težavami, ki se pojavljajo v sedanjem obdobju krize. Znan je po svoji izjemni sposobnosti, da najgloblje resnice predstavi na jasen in dostopen način. Njegovo učenje nas vodi do globokega izkustvenega razumevanja, ki je uporabno tudi v izkušnjah vsakdanjega življenja, zato njegov topel in prijateljski način podajanja znanja cenijo v Dharma centrih širom sveta.

Gampopa (1079-1153) je eden izmed najpomembnejših mojstrov tibetanskega budizma, glavni učenec velikega jogija Milarepe in eden od ustanoviteljev linije Kagju. Znan je po tem, da je združil učenja linij Kadampa in Kagju.

Z besedilom Okras osvoboditve je v linijo Kagju, v kateri je najpomembnejše Milarepovo učenje o meditaciji Mahamudre, vpeljal Atišova učenja Lamrima ali postopne poti do razsvetljenja, ki so glavna učenja linije Kadampa.

S študijem besedila Okras osvoboditve lahko pridobimo razumevanje celotne filozofije in prakse budizma. V njem je sistematično in praktično predstavljena celotna pot do trajne sreče, zato ima Ringu Tulku Rinpočejev seminar naslov "Umetnost sreče".

Rinpoče bo učil seminar "Umetnost sreče" v treh ali štirih delih, letos bo učil drugi del, "Umetnost sreče II". Študij Okrasa osvoboditve bo potekal predvidoma tri do štiri leta. Teme letošnjega seminarja bodo: karma in razvijanje sočutja.

Priporočamo udeležbo celotnega seminarja, lahko pa se udeležite tudi posameznih predavanj.

Predavanj se lahko udeležijo vsi, ne glede na to, ali so obiskali lanski seminar. 

Drugi dan seminarja bo možno tudi vzeti zatočišče, to je obred, s katerim stopimo na pot budizma.

Predavanja bodo potekala v angleščini, s prevodom v slovenščino.

Prispevek za udeležbo:
-
posamezno predavanje 20 €
- celoten seminar 40 € 
(20% popust za študente, brezposelne in upokojence)

Prireditev je neprofitne narave, prispevki so namenjeni izključno za kritje stroškov organizacije. Budistična učenja so dostopna vsem, zato nas v primeru finančnih težav obvestite, da skupaj poiščemo pravo rešitev.

Lokacija:
Higeja
Ptujska ulica 19 
Ljubljana – Bežigrad
www.higeja.si/o-nas/lokacija/

Predhodne prijave so zaželene na info@palpung.si.

Življenjepis Ringu Tulku Rinpočeja

Ringu Tulku Rinpoče je tibetanski budistični učitelj linije Kagju. Študiral je vse različne linije izročil tibetanskega budizma pod vodstvom mnogih pomembnih učiteljev, vključno z N. S. 16. Karmapo in N. S. Dilgo Kjentse Rinpočejem. Osnovno izobrazbo je pridobil v Namgjal inštitutu za tibetologijo v Sikkimu in na Sampurnananda sanskritski univerzi v Varanasiju v Indiji. Že 25 let piše učbenike za študij tibetanščine in je profesor tibetanskih študij v Sikkimu. 
Od leta 1990 potuje po celem svetu ter poučuje budizem in meditacijo na univerzah, inštitutih in v budističnih centrih po Evropi, ZDA, Kanadi, Avstraliji in Aziji. Pogosto sodeluje na različnih medverskih, znanstvenih in budističnih srečanjih. Napisal je več knjig o budizmu in nekaj knjig za otroke, v tibetanščini in različnih evropskih jezikih.

Več o Rinpočejevih dejavnostih si lahko preberete na spletni strani www.bodhicharya.org. 

Vljudno vabljeni,

Palpung Ješe Čöling
www.palpung.si
info@palpung.si
Palpung Slovenije na Facebook-u

051 209 259 (Ani Karma Wangmo)